Menu Content/Inhalt
Home arrow Noutati arrow Latest arrow Bun venit pe platforma ecologica de compostare a deseurilor din Municipiul Tecuci
Bun venit pe platforma ecologica de compostare a deseurilor din Municipiul Tecuci PDF Print E-mail
 
 Colectarea selectiva
 
 
 

1. Ce reprezinta colectarea selectiva?

2. Ce sunt deseurile de ambalaje?

3. Ce trebuie sa stim despre reciclare?

4. De ce este important sa reciclam?

5. De ce reciclam sticla?

6. De ce reciclam plasticul?

7. De ce reciclam hartia si cartonul?

8. De ce reciclam metalul?

 

1. Ce reprezinta colectarea selectiva?

Colectarea selectiva a deseurilor este solutia la indemana tuturor si presupune depozitarea deseurilor in locuri special amenajate in vederea reciclarii. Conform HG 621/ 2006 (completata si modificata prin 1872/2006 ) institutiile publice, asociatiile, fundatiile, persoanele fizice sunt obligate sa colecteze selectiv deseurile de ambalaje in containere diferite, inscriptionate in mod corespunzator si amplasate in locuri speciale accesibile cetatenilor.

 2. Ce sunt deseurile de ambalaje?

Deseurile de ambalaje reprezinta toate ambalajele si materialele de ambalare care nu se mai folosesc care sunt aruncate la gunoi. Deseurile reprezinta una dintre principalele cauze ale poluarii. Din fericire, multe dintre ele sunt reciclabile, iar reciclarea si refolosirea lor ca materii prime, este cea mai indicata metoda pentru reintroducerea in circuitul economic.

 3. Ce trebuie sa stim despre reciclare?

Reciclarea reprezinta colectarea, separarea si procesarea unora dintre componentele deseurilor in vederea transformarii lor in produse utile. Aproape toate materialele care intra in compozitia deseurilor: hartia, sticla, ambalajele din plastic, cutiile metalice pot face obiectul unui proces de reciclare.

 4. De ce este important sa reciclam:

* Se protejeaza natura si resursele naturale

* Se reduce poluarea solului, apei, aerului

* Se reduce poluarea mediului inconjurator

* Se economiseste energie

 5. De ce reciclam sticla?

* Cioburile de sticla constituie un material de inlocuire a materiilor prime

* Cioburile produse de fabricile de sticla se folosesc integral in fabricatie, in industria sticlariei

 6. De ce reciclam plasticul?

Pentru ca descompunerea naturala in mediul inconjurator necesita peste 500 de ani datorita materialelor care il alcatuiesc. Cu fiecare tona de plastic reciclat se economisesc intre 700 si 800 kg de petrol brut.

 7. De ce reciclam hartia si cartonul?

Pentru ca la tiparirea unui cotidian de mare tiraj se folosesc 3000 de metri cubi de lemn , adica 1500 de arbori cu o varsta de 50 de ani.

 8. De ce reciclam metalul?

Pentru ca fabricarea unui produs nou din metal reciclat economiseste intre 74% si 95% din energia necesara realizarii aceluiasi produs din resurse primare. Daca reciclam o doza de aluminiu vom economisi energie suficienta pentru producerea altor 20 de doze reciclate.

 



 


 
 
< Prev

Newsflash

Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Raspunderea privind corectitudinea şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.

Pentru informaţii despre celelalte programe finanţate de Uniunea Europeană în România, cât şi pentru informaţii detaliate privind statutul de membru al României la Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Centrului de Informare al Reprezentantei Comisiei Europene în România.